fallback

Отчитат повишен интерес към наемането на имоти

Ако тази тенденция се запази през следващите шест месеца, е възможно да се стигне до увеличение на наемите, смятат експерти

14:00 | 28.11.08 г.

Очакванията ни са, че финансовата криза няма да засегне всички сектори при недвижимите имоти - например като наемния сектор, коментира днес във Варна на научна конференция на тема „Строително предприемачество и недвижима собственост“ управителят на агенция за имоти „Явлена“ Страхил Иванов, цитиран от БТА.

Според него в момента има повишен интерес към наемането на имоти. Той посочи, че ако тази тенденция се запази през следващите шест месеца, е възможно да се стигне до увеличение на наемите.

Иванов прогнозира, че през следващата година ще има намаление на интереса към пазара на недвижими имоти. По думите му през миналата година финансовата криза първо е засегнала пазара на ваканционни имоти. През тази година се отчита намаление на обема на продажби на апартаменти от среден клас.

Според него общата тенденция е за намаление на цените в определени сектори. В пазара на високия клас имоти обаче има задържане на нивата на цените.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:57 | 28.11.08 г.
fallback