fallback

Купувачът на Mall of Sofia преразглежда “всички детайли по сделката”

От петте инвестиционни фонда, които Degi управлява, само два са успели да спрат изтеглянията на капитали от страна на инвеститорите

17:24 | 26.11.08 г.
Автор - снимка
Създател

Купувачът на търговския център Mall of Sofia - германската Degi Deutsche Gesellschaft fur Immobilienfonds m.b.H. (Degi), е започнала да преразглежда всички детайли по сделката за придобиване на мола, съобщиха от компанията за Investor.bg.

”Ситуацията на инвестиционния пазар и на пазара на имоти се промени драматично през последните месеци и затова се налага да преразгледаме всички подробности по сделката с Mall of Sofia”, казаха от компанията.

На въпрос дали може да се очаква забавяне на сделката спрямо първоначалния план от компанията отказаха да коментират, като не дадоха и конкретна прогноза кога може да се очаква тя да бъде финализирана.

Миналия месец стана ясно, че Degi смята да придобие целия капитал на „М.О. София” АД - дружеството, което притежава и експлоатира търговско-развлекателния комплекс Mall of Sofia и офис кулата Sofia Tower.

От Degi казаха, че от петте инвестиционни фонда, които управляват, само два са успели да спрат изтеглянията на капитали от страна на инвеститорите, затова останалите три фонда в момента са изключително внимателни относно своята инвестиционна стратегия и планираните сделки. От компанията отчетоха, че икономическата обстановка е станала значително по-предизвикателна от миналата година насам, като това се е усетило особено през септември и октомври. Наред с това на много пазари стойността на имотите се е понижила, както спад са регистрирали и наемните нива.

Въпреки това от компанията казаха, че все още проявяват интерес към придобиването на “всички видове качествени имоти”, включително и Mall of Sofia.

По информация на компанията към момента нейните фондове управляват активи на стойност 6,4 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:14 | 14.09.22 г.
fallback