fallback

Военното министерство обяви нови 65 имота за продажба

Така общият брой на обявените за продажба имоти, които са с отпаднала необходимост и са актувани като частна държавна собственост, става 308

15:17 | 19.11.08 г.

Нови 65 имота се прибавят към обявения публично от Министерството на отбраната в края на август списък от 243 имота, които се предлагат за продажба чрез търгове, съобщиха от ведомството. 

Така общият брой на обявените за продажба имоти, които са с отпаднала необходимост и са актувани като частна държавна собственост, става 308.

Всички продажби се реализират чрез търгове с тайно наддаване.

Началната цена на всички имоти се образува в съответствие с правилника за прилагане на Закона за държавната собственост, в който е записано, че началната цена се определя като към данъчната оценка се прибавят 40%. Данъчната оценка се изготвя от данъчната служба в региона, в който се намира имотът.

През октомври и ноември са стартирани 42 процедури за търгове с тайно наддаване, които ще бъдат проведени до края на тази година.

До момента са реализирани успешно общо 15 търга, като очакваните приходи от тях възлизат на 7,4 млн. лева. За други 15 имота предстои провеждането на повторни търгове при същите условия, поради слаб инвеститорски интерес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:21 | 11.09.22 г.
fallback