fallback

Цените на жилищата в САЩ с 9% спад

Цените на имотите са се понижили в 120 от 152 града, в четири от тях те са останали непроменени, а в 28 са отчели повишение

13:30 | 19.11.08 г.
Автор - снимка
Създател

Цените на съществуващите еднофамилни жилища в градските части в САЩ са се понижили с 9% през третото тримесечие в сравнение със същия период на миналата година. Това сочат данни на Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти, цитирани от Ройтерс.

Цените на имотите са се понижили в 120 от 152 града, в четири от тях те са останали непроменени, а в 28 са отчели повишение.

„Добре установена е тенденция за рязък ръст на продажбите в райони с голямо понижение на цените“, коментира Лорънс Юн, главен икономист в асоциацията.

„Условията на достъпност обикновено са главен фактор като двигател на продажбите. Историята показва, че по време на рецесии, купувачите откликват на различни стимули, така че правителството трябва да постави акцент върху това, преди да вземе решение относно пакета от мерки“, казва той.

По данни на асоциацията 35-40% от сделките с жилища са били продажби на имоти от собственици в затруднено положение, които са станали или заради принудително отнемане на имота, или чрез продажби, при които собственикът е склонен да продаде на загуба, пише изданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:15 | 10.09.22 г.
fallback