fallback

Наемната активност от страна на банките в Ситито с 69% спад

Пазарът в Ситито е станал свидетел и на най-големия спад в наемните нива - с 11,5% през последната година

17:42 | 14.11.08 г.
Автор - снимка
Създател

Наемната активност на офис пазара от страна на банките в Лондонското сити е отчела понижение от 69% през последната годината в резултат на настоящата криза във финансовата система. Това сочи доклад на консултантската компания Cushman & Wakefield (C&W).

Общата активност по наемане на офиси в Ситито е спаднала почти с 40% за периода.

Пазарът в Ситито е станал свидетел и на най-големия спад в наемните нива, които са отбелязали понижение от 11,5% през последната година. Само за последното тримесечие те са се свили с 4,2%, сочи докладът.

Въпреки кризата обаче, активността по наемане на офиси от страна на банковия сектор в Европа е била сравнително стабилна, отчитайки ръст от 2,2% за периода. За сравнение общият обем на наети офис площи на 15-те европейски пазара, включени в проучването, е регистрирал понижение от 13%. За последните шест месеца банките са наели общо 538 хил. кв. м офис площи.

Пазари като Лондон, Франкфурт и Амстердам са станали жертва на несигурността поради кризата и са отчели спад в активността на наемане на офиси от страна на банките, пише изданието. Пазарът в Париж продължава да е стабилен, докато Будапеща, Барселона и Прага са отчели ръст.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:09 | 29.08.22 г.
fallback