fallback

Германската ECE отваря стотния си търговски център

Молът е разположен в най-големия квартал на Прага, а инвестицията е над 100 млн. евро

10:30 | 14.11.08 г.
Автор - снимка
Създател

Германската строително-инвестиционна компания ECE Projektmanagement съобщи, че е отворила стотния си търговски център днес. Молът се казва Arkady Pankrac и е разположен в едноименния квартал в Прага, който е и най-големият в града.

Инвестицията в центъра възлиза на над 100 млн. евро, като проектът е осъществен съвместно с френско-холандската Unibail-Rodamco, която, според първоначалното споразумение, ще има дял от 78% след завършването на проекта.

Центърът има 140 специализирани магазина, кафенета, ресторанти на площ от над 45 хил. кв. м, разположени на три нива.

Сред най-големите му наемателите са Peek & Cloppenburg, H&M, New Yorker и Inditex Group, която е собственик на марки като Zara, Stradivarius и Bershka.

Молът е построен за 17 месеца от австрийската строителна компания Strabag.

ECE има няколко проекта за изграждането на търговски и офис центрове в България. Молът „Сердика Център“  ще бъде с обща площ от 50 хил. кв. м с 220 магазина. Инвестицията е около 180 млн. евро, като центърът се очаква да бъде отворен през 2010 г.

„Eвропа Парк“ е друг проект, разположен на кръстовището на бул. "Гешов" и бул. "Тотлебен" в София, като има амбицията да е един от най-големите търговски центрове в страната. Отдаваемата площ е 70 хил. кв. м, а планираната инвестиция – 150 млн. евро. Проектът се осъществява съвместно с Адванс Пропъртис ООД.

Компанията има и проект за мол във Варна - “Черно море Парк” , който ще има около 220 магазина. По-рано тази година в него се включи и австрийската Immoeast.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:16 | 14.09.22 г.
fallback