fallback

Замразяват проект за мултифункционален център в София за 500 млн. евро

Проектът щеше да има обща разгъната площ от около 800 хил. кв. м, както и 30-етажна офис кула

14:35 | 13.11.08 г.
Автор - снимка
Създател

Проектът за изграждане на комплекса със смесено предназначение „Софийски Акрополис“, в който бе планирано да се инвестират 500 млн. евро, е бил замразен за неопределено време. Това каза Сергей Койнов, изпълнителен директор на консултантската компания Forton International, по време на семинар, посветен на търговските площи у нас.

По думите му, представители на ръководството на компанията наскоро са обсъдили бъдещето на проекта и са решили засега той да бъде замразен.

Койнов коментира, че финансовата криза ще доведе до отмяната на много от обявените за изграждане проекти за търговски центове.

От софийския офис на компанията на този етап отказаха да дадат повече информация, а от централата в Литва не бяха непосредствено на разположение за коментар.

Инвеститор е литовската компания VP Group чрез своето подразделение, специализирано в изграждането на търговски центрове, Akropolis uab.

Теренът за проекта е разположен на територията на бившия завод “Балканкар - 6-ти Септември”. По първоначални планове комплексът щеше да бъде изграден върху площ от 200 дка и щеше да има обща разгъната площ от около 800 хил. кв. м, търговски и развлекателен център с площ от 100 хил. кв. м, 50 хил. кв м офис площи с 30-етажна кула, 350 хил. кв. м жилища и 250 хил. кв. м паркинги.

Проектът има сертификат за инвеститор първи клас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:21 | 04.09.22 г.
fallback