fallback

Проект за мол в Стара Загора с 43 млн. евро кредит от ЕБВР и Bank Austriа

Кредитът ще бъде използван за придобиване, изграждане, отдаване под наем и управление на търговския център в Стара Загора

15:31 | 12.11.08 г.
Автор - снимка
Създател

Базираната в Полша строително-инвестиционна компания GTC е договорила финансиране от 43 млн. евро за своя проект за строителството на мол Galleria Stara Zagora, се казва в съобщение на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР).

Кредитът, който се отпуска за срок от 12 години, ще бъде използван за придобиването, изграждането, отдаването под наем и управлението на търговския център в Стара Загора, който ще бъде с площ от 36 хил. кв. м. Той ще има търговски обекти, заведения за хранене и супермаркет, разположени на три етажа и ще обслужва 170 хил. потенциални клиенти.

ЕБВР ще предостави финансирането съвместно с Bank Austria, която ще отпусне 25,5 млн. евро от него.

GTC е един от активните инвеститори на пазарите на имоти в ЦИЕ от 1994 г. Тя има проекти с обща площ от 1,5 млн. кв. м офиси, търговски и жилищни сгради в различен етап на развитие. ЕБВР е партньор на GTC от 2000 г. по различни проекти в Полша, Румъния, Сърбия и др.

Досега ЕБВР е заделила финансиране от общо 1,6 млрд. евро за различни проекти у нас, с което, заедно със своите партньори, е помогнала за привличането на проекти на стойност 5,9 млрд. евро, съобщават от банката.

Наскоро GTC съобщи, че е получила финансиране от банката BZ WBK S.A за свой проект в Краков на стойност 12 млн. евро.

Наред със Стара Загора, тя има проекти за строителството на търговски центрове и в Бургас, Русе и Варна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:42 | 08.09.22 г.
fallback