fallback

Дубайската Limitless продължава проектите си в Русия въпреки кризата

В момента компанията изгражда 150 хил. жилища в Русия

15:02 | 10.11.08 г.
Автор - снимка
Създател

Дубайската държавна инвестиционна компания Dubai World е съобщила, че се интересува от проекти за изграждане на пристанища, логистични съоръжения и инвестиции в градски имоти в Русия, пише Ройтерс.

От компанията, която реализира проектите в страната чрез своето дружество за развитие на имоти Limitless, са коментирали, че не смятат да забавят никой от проектите си заради глобалната финансова криза.

По думите на генералния секретар на Dubai World Фарид Ахмед Limitless в момента изгражда 150 хил. жилища в Русия.

„Ние продължаваме проектите си, без да спираме или забавяме в международен или регионален план“, казва той, като добавя, че компанията няма проблеми с финансирането на проектите.

Според президента на Dubai World Султан Ахмед бин Сулайем компанията, която развива дейност на редица сектори - от морски транспорт до имоти, вижда уникални възможности от финансовата криза.

Наред с Limitless, Dubai World притежава и строително-инвестиционната компания Nakheel, която изгражда три изкуствени острова под формата на палми в близост до дубайското крайбрежие. Освен това тя е собственик и на четвъртия по големина в света пристанищен оператор DP World .

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:35 | 12.09.22 г.
fallback