fallback

Георги Крумов напусна Equest

Фондът е разширил програмата си за продажба на активи, с цел подобряване на ликвидната си позиция и финансиране на евентуално обратно изкупуване на акции

18:50 | 07.11.08 г.
Автор - снимка
Създател

Досегашният изпълнителен директор на инвестиционния фонд Equest Investments Balkans Limited е напуснал поста си, считано от 3 ноември, съобщават от фонда. Причина за решението не се посочва.

В тази връзка компанията е прекратила настоящото му споразумение и в момента е в процес на преговори относно споразумение Крумов да продължи сътрудничеството си с фонда като консултант.

Неговите управленски функции са били поети от друг изпълнителен директор на компанията – Кари Хаатя.

От Equest, който е в процес на продажба на редица активи у нас, съобщават, че програмата по продажба е била разширена и сега тя включва и нови активи, от които компанията смята да се освободи. Това се прави с цел да се подобри ликвидната позиция на фонда и да се финансира евентуално обратно изкупуване на акции, уточняват от фонда.

“Пазарната цена на книжата на компанията на фондовия пазар бе сериозно засегната в настоящия спад на оценките на публичните компании, както и заради общите опасения за ... представянето на компаниите, развиващи дейност на Балканите”, казват от фонда.

Equest съобщава, че Novera, собственик сметосъбиращите компании в София, които фондът придоби миналата година, е продължила “разочароващото” си финансово представяне. Фондът се е опитвал да увеличи цените на услугите й поради ръста на инфлацията, за което е провел редица преговори със Софийска община, завършили с неуспех. В резултат на това Novera продължава да работи на загуба и да не е в състояние да обслужва дълга си, казват от Equest. В момента се водят преговори с кредиторите за преструктуриране на дълга на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:32 | 13.09.22 г.
fallback