fallback

Отчитат срив на доверието в сектора на имоти на Острова

Делът на топ мениджърите от жилищния сегмент, които казват, че се чувстват сигурни за пазара, се е понижил до 7% тази година от 86% през 2006 г.

10:20 | 06.11.08 г.
Автор - снимка
Създател

Бизнес доверието в сектора на жилищни и бизнес имоти във Великобритания е отбелязало истински срив през последните две години, сочи анализ на компанията за инвестиционен мениджмънт Smith & Williamson, цитиран от Propertyweek.

Анализът е направен сред 187 топ мениджъри от пазара на имоти. Според него най-големите проблеми в сектора са забавянето на икономиката на страната и поскъпналият кредитен ресурс.

Делът на представителите на жилищния сегмент, които са казали, че са „сравнително или много сигурни“, се е понижил до 7% тази година. За сравнение, през 2007 г. той е бил 48%, а през 2006 г. - 86%. Понижението на сегмента на бизнес имоти е до 18% тази година от 58% през 2007 и 91% през 2006 г.

Въпреки фокуса на международната общност от сектора на имоти върху въпроса на устойчивото развитие от Smith & Williamson отбелязват, че въпросите, свързани с околната среда, не представляват приоритет за участниците в проучването и много от тях не са информирани за възможните данъчни облекчения. В същото време директорите са казали, че данъчните разходи остават важен фактор при взимането на бизнес решения.

Проучването е базирано на гледната точка на инвеститори в имоти, брокери, строителни предприемачи, лицензирани оценители, архитекти, адвокати и други професионалисти от пазара на имоти и свързаните с него сектори, сочи изданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:22 | 08.09.22 г.
fallback