fallback

Нивото на незаети офис площи в Токио достигна тригодишен връх

Нивото на незаетост при офисите в Токио се покачи до 4,3% - най-високото от октомври 2005 г.

09:14 | 06.11.08 г.

Незаетите офис площи в Токио нараснаха през октомври за девети пореден месец – най-дългият период на увеличения след 10-месечна поредица от покачвания до юни 2003 г., съобщава Bloomberg. Сред причините за това е съкращаването на разходите от много компании, обезпокоени от мрачните икономически изгледи.

Нивото на незаетост при офисите в Токио се покачи до 4,3% - най-високото от октомври 2005 г. За сравнение, това ниво през септември е било 4,07%, сочат данни на компанията за недвижими имоти Miki Shoji Co.

Според доклада още 49 587 кв. м офис площ e билa добавени към наличността от незаети на пазара в Токио миналия месец, което се дължи на новото предлагане и на отменянето на договорите за наем. Компаниите са започнали да съкращават разходите си, включително и тези за наеми, след като през второто тримесечие японската икономика се сви с повече от прогнозираното от правителството.

Средните офис наеми в петте основни бизнес района на японската столица се понижиха до 69 долара на кв. м през октомври от 68,4 долара на кв. м през предходния месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:32 | 02.09.22 г.
fallback