fallback

JLL се реорганизира, предлага решения за справяне с кризата

Компанията ще се фокусира върху банки и застрахователни компании, предлагайки „услуги за възстановяване на стойността“

09:22 | 06.11.08 г.

Консултантската компания в областта на бизнес имотите Jones Lang LaSalle (JLL), която загуби повече от половината от пазарната си стойност тази година, ще реорганизира дейността си с цел да помогне на банки, застрахователни компании и местни правителства в борбата с глобалната кредитна криза, пише Bloomberg. 

В същото време обаче печалбите на компанията стремглаво падат, а новините за съкращения на персонала на JLL зачестяват.

Компанията ще се опита да помогне на клиентите си при консолидирането на офис площи, предоговарянето или продажбата на дългове, продажбата на проблемни имоти и при оценяването на неликвидни ценни книжа, свързани с имоти, пояснява Кенед Руди от Jones Lang LaSalle. С тази задача ще бъдат натоварени 30 старши мениджъри и стотици служители, допълва Руди.

Компанията ще се фокусира върху банки и застрахователни компании, предлагайки, както тя ги нарича, „услуги за възстановяване на стойността“. И в двете индустрии се провеждат „масови реорганизации на дейността", казва Руди. Компанията смята да осъществи реорганизацията глобално.

Финансовата криза силно се усеща от компаниите, заети в областта на бизнес имотите. От Jones Lang LaSalle съобщиха, че ще съкратят още 30-40 работни позиции в Англия освен съкращенията от до 6% в персонала на Острова, за които съобщиха през август. Миналата седмица стана ясно, че около 50 служители на компанията в Русия и ОНД също ще бъдат освободени.

Приходите на JLL от организирането на продажби на имоти в Северна и Южна Америка са се понижили с 42% през първите девет месеца на годината. Около 34% от приходите на компанията идват от Северна и Южна Америка, 40% от Европа и 26% от Азиатско-тихоокеански регион..

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:32 | 11.09.22 г.
fallback