fallback

Продават пещерен комплекс в САЩ на търг в eBay

Цената започва от 899 900 долара, след като Ръш я е намалил от първоначално обявената 1,2 млн. долара

12:00 | 05.11.08 г.
Автор - снимка
Създател

Стив Ръш, собственик на Мистичните пещери в полите на Озаркските планини в щата Арканзас, е обявил за продан комплекса от пещери на търг в eBay, пише International Herald Tribune.

Имотът включва площ от 113 дка, магазин за сувенири и три пещери, две от които са пригодени за туристически разходки.

Цената започва от 899 900 долара, след като Ръш я е намалил от първоначално обявената 1,2 млн. долара.

Той закупил имота през 1998 г. и започнал да организира турове в двете пещери през 1992 г. Третата от тях е все още твърде опасна за разходки, пише изданието. Впоследствие обаче бизнесът намалял, след като увеселителен парк в близост до пещерите бил затворен през 90-те години. По думите на Ръш Мистичните пещери все още се посещават от около 15 хил. туристи на година.

Собственикът казва, че иска да продаде пещерите, за да се отдаде на религиозна работа като свещеник. Той признава, че в момента пазарът на имоти е затруднен, но се надява да продаде пещерите на някой любител пещерняк, „който има малко пари за харчене“.

„Смятам, че сега е труден момент на пазара да се намери купувач за всеки имот, а и не мисля, че този бизнес прави достатъчно пари, за да се използва ипотека“, коментира той. „Въпреки това, ако имате малко пари и не се страхувате от риска...“

„Това е трудна продажба“, съгласява се и Вики Мартин, брокер на имоти, специализирана в продажбата на пещери. „Трябва да намерите правилния човек. Отнема много време, енергия и тичане. Това не е нещо, което може да купите и да го оставите да се развива само“, коментира тя.

Ръш казва, че се е опитвал да продаде пещерите без голяма публичност в продължение на две години. След като не се намерил купувач, той решил да обяви продажбата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:53 | 19.08.22 г.
fallback