fallback

Австрийската Immofinanz продължава с продажбите на активи

Купувач на офис сградата във Виена е фонд за имоти на германската инвестиционна компания Deka Immobilien Investment GmbH

17:10 | 04.11.08 г.
Автор - снимка
Създател

Австрийската строително-инвестиционна компания Immofinanz, която отчете загуба преди данъци и лихви от 190,7 млн. евро за тримесечието до юли заради дейността си в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), обяви, че е продала офис сградата Silk 7 във Виена.

Immofinanz, която миналия месец обяви планове за сливане с подразделението си за инвестиции в ЦИЕ Immoeast, планира да продаде активи на стойност 800 млн. евро, за да подобри ликвидната си позиция.

Купувач на офис сградата е фонд за имоти на германската инвестиционна компания Deka Immobilien Investment GmbH, като финансови параметри по сделката не се съобщават. От Immofinanz поясняват, че цената е по-висока от счетоводната стойност, на която компанията е водела актива си досега.

Сградата е с офис площ от 6 800 кв., като има и търговска част от 1000 кв. м.

От компанията коментират, че качествени имоти се търсят дори и при сегашната икономическа ситуация, а офис пазарът във Виена изглежда стабилен в ценово отношение. “Въпреки че настоящата криза на финансовия пазар забавя преговорите, дългосрочните приходи от отдадените под наем имоти са изключително атрактивни за инвеститорите”, коментира говорител на Immofinanz.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:43 | 04.11.08 г.
fallback