fallback

Израелски строителни компании в Румъния заемат изчаквателна позиция

Израелските компании са сред водещите играчи на пазара в северната ни съседка с планирани инвестиции в проекти на стойност 10 млрд. евро

11:24 | 03.11.08 г.
Автор - снимка
Създател

Редица израелски строителни предприемачи в Румъния са решили да заемат изчаквателна позиция относно стартирането на нови проекти или на следваща фаза от вече започнати проекти, пише бизнес изданието Ziarul Financiar.

Израелските компании са сред водещите играчи на пазара в северната ни съседка с планирани инвестиции в проекти на стойност 10 млрд. евро

За момента някои компании замразяват дори практиката си за „обичайното“ ценово увеличение на площите с напредване на строителните работи на даден проект.

Изданието цитира Нимрод Звик, маркетингов директор на израелската строително-инвестиционна компания Seven Hills, която развива жилищния комплекс West Park в района „Милитари“ в Букурещ. По думите му въпреки че първоначално Seven Hills е планирала да увеличава цените с всеки етап, с който проектът се приближава към финализиране, сега следващото увеличение ще зависи от резултатите на пазарните проучвания на компанията, казва той.

Цените в комплекса са едни от най-ниските в Букурещ, пише изданието. Те варират между 1150 и 1200 евро за кв. м построена площ, като първите два етапа от проекта вече са завършени и включват 380 апартамента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:19 | 26.08.22 г.
fallback