fallback

Фондът за имоти Carpathian може да се обяви за продан

Фондът, който през март обяви, че обмисля инвестиции и у нас, е назначил консултантска компания, която да му помогне да преразгледа стратегията си

14:39 | 22.10.08 г.
Автор - снимка
Създател

Инвестиционният фонд Carpathian PLC, който се фокусира върху инвестиции в бизнес имоти в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), съобщи, че е назначил консултантската компания Hawkpoint Partners за финансов консултант на фонда, който да му помогне да предприеме стратегическо преразглеждане на дейността и плановете си.

Този ход включва разглеждането на алтернативи за „увеличаване на стойността за акционерите, включително и възможната продажба на цялата компания в момент, в който акциите на Carpathian се търгуват значително под публикуваната нетна стойност на активите на групата“, се казва в съобщение на фонда до Лондонската борса.

Ревизията е в много начален етап, уточняват от компанията, чиито акции се търгува на алтернативния сегмент на Лондонската борса.

Също днес от фонда обявиха, че инвестиционната компания Laxey Partners е придобила дял от 9,94% в него, след закупуването на около 23 млн. акции.

Laxey Partners има дялове и в други компании на имоти с дейност в ЦИЕ. В началото на годината тя обяви, че е придобила дял и във фонда Bulgarian Land Development PLC (BLD).

По-рано тази година Carpathian смени името си от Dawnay Day Carpathian за да се дистанцира от проблемната компания за имоти и финансови услуги Dawnay Day, която управляваше активите на фонда.

През август Carpathian обяви, че ще кандидатства за листване на основния сегмент на борсата.

Тази сутрин нейните акции се покачиха до 28 пенса от 22 пенса за акция при предишната сесия.

Carpathian има редица инвестиции на пазара на имоти в ЦИЕ. През март компанията каза, че обмисля няколко инвестиции и в България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:16 | 12.09.22 г.
fallback