fallback

Отчитат спад от 10-15% на цените на апартаментите в Пампорово

Според експерти снижението на цените е повлияно от глобалната финансова криза и повишението на лихвите по кредитите

15:35 | 20.10.08 г.

С около 10-15% намаляват цените на апартаментите в Пампорово, съобщават от агенцията за имоти "Явлена- ГЕОС" в Смолян, цитирани от БТА. Според експерти на агенцията снижението на цените е повлияно от глобалната финансова криза и повишението на лихвите по кредитите. 

Очаква се пазарът на имоти в региона също да бъде засегнат от тези процеси и първите симптоми за това са рязко намаление на търсенето на жилища в Смолян.

Първото поевтиняване се забелязва именно в апарт хотелите в Пампорово в случаите, когато са построени с по-големи кредити. Сред офертите в интернет е включено предложение за продажба на апарт хотел за 3 млн. евро, което съответства на 475 евро за квадратен метър.

Отделните апартаменти в Пампорово в момента се търгуват по 900-1200 евро за квадрат. Поевтиняването се налага след отлива на чуждестранни купувачи. Досега предимно англичани, ирландци, руснаци и испанци проявяваха интерес към жилищата в ски курорта, обясняват агенти по недвижими имоти.

В отделни случаи вече се наблюдава вторична продажба на апартаменти, купени от чужденци. Сдобили се с жилище в Пампорово чуждестранни туристи вече ги предлагат за продажба, но на по-ниски цени от първоначалната сделка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:41 | 12.09.22 г.
fallback