fallback

Китай с национална програма за стимулиране на търсенето на имоти

Новите мерки включват осигуряване на субсидии в брой за купувачите на жилища и данъчни облекчения за строителните предприемачи

14:42 | 20.10.08 г.
Автор - снимка
Създател

Китай прие мерки за стабилизиране на вътрешния пазар на имоти, които, в зависимост от резултатите, ще бъдат разширени в общонационална политика, пише Ройтерс, цитирайки China Daily.

Повече от 10 града, сред които Шанхай, Нанджинг и други, са приели новите мерки за стимулиране на покупките на жилища. Те включват осигуряване на субсидии в брой за купувачите на жилища и данъчни облекчения за строителните предприемачи.

„Местната администрация трябва да има известна свобода при формулирането на политиката си по отношение на имотите“, пише изданието, цитирайки източници от Министерството по жилищната политика и градоустройството.

„В съответния момент ще издадем стандартни възможности за избор относно това кои мерки да бъдат запазени и кои да бъдат прекратени“, посочват същите източници.

На среща на Държавния съвет, водена от премиера на страната Уън Дзябао в петък, бе решено, че Китай трябва да изготви програма за строителството на жилища на по-достъпни цени и да намали данъците върху сделките с имоти.

Инвестициите в имоти в страната отбелязаха спад през последните месеци заради слабите продажби, понижаващите се цени на имотите и трудностите за финансиране, които предприемачите срещат, пише изданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:27 | 08.09.22 г.
fallback