fallback

Фондът BLD уреди плащане за земя в Боровец с имоти от комплекс на морето

Фондът ще прехвърли на продавачите на терени в Боровец 54 непродадени апартамента в комплекса Harmony Hills край Албена

09:26 | 14.10.08 г.
Автор - снимка
Създател

Листнатият на фондовата борса инвестиционен фонд Bulgarian Land Development plc (BLD) съобщи, че е постигнал принципно споразумение с продавачите на терени в Боровец, върху които фондът изгражда ваканционния комплекс Riverland, за уреждане на отложено плащане за парцелите.

Според първоначалното споразумение за придобиване на терените част от цената трябваше да бъде платена след финализиране на продажбата на апартаментите в Riverland.

В консолидирания баланс на фонда към 30 юни тази неизплатена сума бе 5,1 млн. паунда.

По силата на новото споразумение отношенията по дължимата сума за терените се уреждат чрез кешово плащане на 300 хил. паунда в брой и прехвърляне на останалите непродадени 54 апартамента във ваканционния комплекс Harmony Hills, оценени на 2 млн. паунда.

След сделката всички апартаменти в Harmony Hills, който е разположен в с. Рогачево край Албена, са продадени, а печалбата от проекта за фонда е близо 900 хил. паунда. Тази сума е с 200 хил. паунда повече от първоначално заложената, заради спестените разходи по продажбата на 54-те апартамента, казват от BLD.

От фонда ще предоставят на продавачите на земята в Боровец подкрепа при продажбата и маркетинга на апартаментите в Harmony Hills за период от 12 месеца след сключване на сделката.

Наред с това BLD ще изплати банков дълг от 2 млн. паунда за развитието на комплекса в Албена от резервите си.

След това компанията очаква счетоводната стойност на нетните й активи да се повиши общо с 2,3 млн. паунда, или 6 пенса на акция.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:30 | 05.09.22 г.
fallback