fallback

Очакват пазарът на имоти в Близкия изток да реализира най-добри резултати

Над 40% от запитаните инвеститори казват, че кредитната криза има незначително или никакво влияние върху подхода им към инвестиции в региона

14:20 | 07.10.08 г.

Пазарът на недвижими имоти в Близкия изток ще реализира по-добри резултати от всички други региони в света през следващите две години, сочи проучване на Jones Lang LaSalle, цитирано от Bloomberg.

Повече от 50% от анкетираните в него казват, че Близкият изток ще се представи най-добре, а 20% смятат, че първенци ще са Азиатско-тихоокеанският регион, Индия и Китай.

В проучването са участвали повече от 350 строителни компании, държавни инвестиционни фондове и инвеститори в региона, като то е било проведено след рухването на Lehman Brothers.

По-малко от 20% от инвеститорите смятат, че настоящата икономическа ситуация на световния пазар оказва чувствително въздействие върху пазара на недвижими имоти в Близкия изток и повече от 40% казват, че кредитната криза има незначително или никакво влияние върху техния подход към инвестициите в имоти в региона.

Цените на жилищата в Дубай, второто най-голямо емирство от Обединените арабски емирства, вероятно няма да се променят до 2010 г., прогнозират от Colliers CRE. През юли те регистрираха ръст от 40% на годишна база, спрямо ръст от 41% през юни, сочат данни на инвестиционната банка Al Mal Capital PSC. Цените на имотите в ОАЕ са се увеличи четирикратно през последните пет години, казаха от банката през март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:15 | 08.09.22 г.
fallback