fallback

Либия смята да се възползва от кризата на някои пазари на имоти

Северноафриканската държава ще търси също възможности за придобиване на дялове от международни компании

15:04 | 03.10.08 г.

Либия ще търси възможности за инвестиции на чуждестранни пазари на недвижими имоти, които са изпаднали в затруднение заради кредитната криза, са заявили от правителството, цитирани от Ройтерс.

Северноафриканската държава ще търси също възможности за придобиване на дялове от международни компании от петролния сектор, фармацевтиката, комуникациите и хранително-вкусовата промишленост, е съобщила държавната информационна агенция Jana след съвещание на държавен комитет по повод глобалната финансова криза.

Либия постепенно излиза от международната си изолация и премахването на санкциите срещу нея й помага да инвестира в чужбина.

„Постигнато е решение за концентрация през идния период върху преки инвестиции в имоти на пазарите, където се наблюдава рязък спад на цените“, цитира комитета агенцията.

В съвещанието са участвали управителят на централната банка на страната, директорът на държавната петролна компания, директорът на инвестиционната агенция и министър-председателят.

Комитетът е стигнал до извода, че Либия не е понесла загуби при чуждестранните инвестиции от кредитната криза, посочва Jana.

Тази седмица италиански вестник съобщи, че Morgan Stanley е била ангажирана от държавен либийски фонд, който иска да стане инвеститор в Telecom Italia до края на годината. От щатската инвестиционна банка отрекоха твърденията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:27 | 08.09.22 г.
fallback