fallback

Изчезна шеф на китайска компания за имоти, спряха търговията с акциите й

Капитализацията на компанията, която бе листната на Лондонската борса през звгуст миналата година, бе 96 млн. паунда след търговията вчера

14:21 | 02.10.08 г.
Автор - снимка
Създател

Листнатата на Лондонската борса китайска компания за имоти Canton Property Investment Ltd, която изгражда молове в Китай, съобщи, че търговията с акциите й е била спряна, докато се справи с краткосрочна ликвидна криза и след като нейният председател на борда на директорите Кен Уонг е изчезнал.

От компанията казват, че Уонг в последно време е отсъствал от компанията и е било трудно да се установи връзка с него. В съобщение до борсата се пояснява, че на проведено вчера заседание бордът на компанията не е стигнал до единодушно решение за назначаване на временен председател.

След срещата директорът с представителни функции на компанията Дейвид Брюър е подал оставка, като финансовият директор Денис Яу също е казал, че смята да напусне на 6 октомври.

„Междувременно бордът проучва редица възможности да покрие краткосрочните финансови нужди на компанията, докато преговаря за дългосрочно финансиране за изграждането на Mall of Canton и Canton Finance Centre“, казват от компанията.

Акциите на компанията затвориха на 20,5 пенса след сесията вчера, което прави пазарната й капитализация 96 млн. паунда.

Емисионната цена на акциите на компанията, която бе листната на Лондонската борса през август 2007 г., бе 44,25 пенса. Цената им достигна своя връх от 100,5 пенса в средата на март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:26 | 28.08.22 г.
fallback