fallback

Изкуствен остров до Дубай ще има формата на морско конче

Проектът ще струва 272 млн. долара и от него се очаква възвръщаемост от около 50%

14:17 | 29.09.08 г.

Компанията Opulence Holdings, основана от трима индийски инвеститори, ще придаде на остров край бреговете на Дубай формата на морско конче, като използва средствата, натрупани от пазара на препродажба на имоти в Обединените арабски емирства, съобщава местното издание The National.

Проектът, който е на стойност 1 млрд. дирхама (272 млн. долара), ще бъде разположен на африканския „континент“ от изкуствено създадения архипелаг „Свят“, дело на компанията Nakheel.

„Наистина искаме да оставим наша следа в Дубай“, казва Куку Гарднър, една от тримата директори на Opulence Holdings. „Тук сме от 20 години и най-накрая имаме шанс да направим нещо, за което ще се говори по целия свят.“

Тя и другите двама съсобственици, Бонди Лахъри и Винъс Сироя, се преместват в Дубай преди около 20 години, за да започнат бизнес в текстилната индустрия. По време на бума на дубайския пазар на имоти обаче те реинвестират печалбите си в строителни терени и апартаменти, които след това използват за препродажба.

Миналия ноември купуват острова, който според световната карта съвпада с територията на Сомалия. Името на острова ще е Jal Aashwa, което на санскрит означава „морско конче“. Предприемачите избират тази концепция поради мистиката и романтиката, свързани с морското създание.

Те планират да построят 55 вили, чиято стартова цена ще е 25 млн. дирхама. Една от идеите им е да създадат около 10 малки острова с голф игрища покрай контура на острова.

Островът ще има и клуб с яхтено пристанище, откъдето няколко яхти ще превозват хората към главния остров или други острови от архипелага и обратно. Общата площ на острова ще е около 32 хил. кв. м. Големи пространства от острова ще бъдат застроени с хотели, курорти и търговски обекти.

Предприемачите смятат да започнат моделирането на острова следващия март. Продажбите се очаква да започнат даже по-скоро. Възвръщаемостта от проекта ще е около 50%, надяват се инвеститорите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:25 | 08.09.22 г.
fallback