fallback

Цените на луксозните апартаменти в Разлог с 10% ръст за първото полугодие

В последно време строителната активност в Разлог се е увеличила за сметка на тази в Банско

11:50 | 29.09.08 г.
Автор - снимка
Създател

Цените на луксозните апартаменти в Разлог са се повишили с 10% през първото полугодие, казват от инвестиционния фонд Lewis Charles Sofia Property Fund във финансовия си отчет си за периода.

Така те са устояли на тренда за стагнация на цените на ваканционните имоти в страната, които са били засегнати от глобалната финансова криза, смятат от фонда.

От компанията дават пример с комплекс от луксозни апартаменти в близост до голф игрището в Разлог, в който имотите се продават по 1 990 евро на кв. м.

В последно време строителната активност в Разлог се е увеличила за сметка на тази в Банско. Там понастоящем съществуват по-малко инвестиционни възможности, тъй като общинските власти не са толкова „склонни да издават нови разрешителни за строеж“, казват от фонда.

Наскоро от местната администрация в Разлог съобщиха, че за първите осем месеца в курорта са издадени 103 разрешителни за строеж.

Цените на новите апартаменти в София, където фондът също има проекти, са нараснали с между 9 и 18%, в зависимост от локацията, пише в отчета. Районите зад Околовръстния път, като Симеоново, Лозен и Бистрица, привличат силен инвеститорски интерес и в момента там се развиват няколко мащабни жилищни проекта, които са на различни етапи.

Lewis Charles има запланувани редица жилищни и ваканционни проекти в Разлог, Банско, Долна баня, Говедарци, Пловдив, Велико Търново и София. Сред тях има и проекти, които все още са в начален етап, като терените не са регулирани. От компанията засега смятат да забавят някои от тях, като този в Разлог, Пловдив и Велико Търново, и да запазят парцелите в поземления си фонд.

В София компанията има терен в района на Камбаните, за който планира да кандидатства за разрешително за строеж на жилищен комплекс.

Проектите в „Симеоново“ и в „Кръстова вада“, които се изграждат заедно със строителната компания BuySell, е планирано да бъдат продадени на институционални инвеститори.

През май от фонда съобщиха, че са продали част от единия от тези проекти.

Lewis Charles отчете нетна загуба преди данъци от 1,98 млн. евро за първото полугодие в сравнение с печалба от 5,5 млн. евро за същия период на миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:01 | 29.09.08 г.
fallback