fallback

Внезапен спад в наемите на лондонските жилища

В момента наемите в централната част на Лондон са с 1,8% по-ниски в сравнение с три месеца по-рано

12:20 | 26.09.08 г.

Наемите на жилищните имоти в централната част на Лондон отбелязват внезапен спад, следвайки посоката на движение в цените на имотите, пише The Times.

Цените на топ жилищните площи в Лондон сега са с 12,1% по-ниски спрямо година по-рано, след като се понижиха с 3,7% през третото тримесечие, сочат данни на агенцията за имоти Savills. Внезапно понижение регистрират и наемите, които в момента са с 1,8% по-ниски в сравнение с три месеца по-рано.

Спадът в наемите ще намали доходността и ще доведе до отдръпване на инвеститорите, доскоро привлечени от относително високата възвръщаемост предвид понижението в цените на имотите.

Понижението в наемите е най-осезаемо в презастроените източни части на Ситито, където търсенето на семейни жилища е ниско. Внезапният дисбаланс между броя на апартаментите и броя бизнесмени, които ги наемат, е предизвикал спад на цените от 4,6% през изминалото тримесечие.

„Лондонският пазар бързо отреагира на изгледите за съкращаване на персонал и понижения в доходите в Ситито и тези сектори от пазара, които са най-зависими от търсенето от страна на заетите във финансовите и бизнес услугите, продължават да бъдат най-сериозно засегнати“, казва Лушън Кук от Savills.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:20 | 26.09.08 г.
fallback