fallback

Black Sea Property Fund: Българският пазар на имоти е изолиран от кризата

Въпреки това никой не знае докога това ще бъде така, казват от фонда

10:37 | 26.09.08 г.
Автор - снимка
Създател

Българският пазар на имоти изглежда изолиран от сътресенията на глобалните пазари и цените засега са стабилни, коментира Джон Чапман, председател на борда на директорите на инвестиционния фонд за имоти Black Sea Property Fund.

Въпреки това никой не знае докога това ще бъде така, добавя той в обръщение към акционерите във финансовия отчет на фонда за първите шест месеца на годината.

Фондът отчете печалба след данъци от 1,9 млн. паунда за периода, в сравнение със загуба от 664 хил. паунда година по-рано. От компанията в последно време не са предприели нови инвестиции, като поясняват, че печалбата е резултат главно на промяна във валутните курсове и лихви.

През последните седмици Black Sea Property Fund изкупуваше активно свои акции от пазара, като до този момент е изкупил обратно близо 18 млн. акции на средна цена от 9,95 пенса.

Продажбата на апартаментите от ваканционния комплекс YooBulgaria в Обзор, в който фондът е кредитор и акционер, върви добре и до този момент са резервирани 93% от жилищата, казват от фонда. От този проект той очаква печалба от 4,7 млн. евро след инвестиция от 4,8 млн. евро.

Наред с това фондът има няколко инвестиции и проекти на различен етап в Бяла, до Златни пясъци, както и в Пампорово и в Боровец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:32 | 08.09.22 г.
fallback