fallback

Първият мол в Стара Загора отваря врати в края на октомври

В мола са инвестирани над 25 млн. евро, а разкритите работни места са около 800

13:12 | 23.09.08 г.
Автор - снимка
Създател

Илюстрация: Александра груп

Първият мол в Стара Загора Park Mall ще бъде официално открит през октомври 2008 г., съобщиха от компанията инвеститор Александра Груп. Изграждането на обекта, който се намира до главния път за Бургас, започна през март миналата година.

Търговският център е разположен на 30 хил. кв. м разгъната застроена площ, от които 20 хил. кв. м са търговски площи. В него ще има шест кинозали Арена с общо 950 места, както и обект на веригата Пикадили, разположен на 2500 кв. м.

Общият брой на обектите е над 120, включващи специализирани магазини, кафенета и ресторанти. Сред включените марки в търговския микс са Mango, Calliope, Sprider, Beauty Zone, Adidas, Andrews fashion, Denyl, Etere, Fox, Seven Seconds и др.

В мола са инвестирани над 25 млн. евро, а разкритите работни места са около 800.

Управлението е поверено на Colliers International България.

Александра груп, чиято основна дейност е на филмовия и кинопазар, инвестира и в недвижими имоти, като молът в Стара Загора не е единственото й вложение в сектора. Компанията изгражда и офиси и жилищни сгради в София, Стара Загора, Пловдив и Бургас.

В Стара Загора има обявени още два проекта за големи търговски центрове – на производителя на пилешко месо и продукти „Градус-1“ ООД и Real Estate Services Bulgaria, както и на полската Globe Trade Center.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:38 | 13.09.22 г.
fallback