fallback

PwC цели да продаде активите на Lehman в Европа до дни

От PwC обаче са набелязали сгради и други активи от имоти за 15 млрд. долара, чиято продажба ще отнеме по-дълго време

16:54 | 19.09.08 г.
Автор - снимка
Създател

PricewaterhouseCoopers (PwC), която е поемател на Lehman Brothers International (Europe), се стреми да продаде отделите за управление на активи и за корпоративни финанси на банката в Европа до дни, казват от компанията. Съобщението идва малко, след като стана ясно, че Barclays Plc. купува отдела на Lehman Brothers, който се занимава с инвестиционен бизнес в САЩ.

„В момента сме в преговори с потенциални купувачи и целта ни е да сключим сделка през следващите няколко дена“, се казва в съобщение на компанията.

Продажбата на активите на Lehman от пазара на имоти обаче може да отнеме по-дълго време, въпреки че и в това отношение „има добър напредък“ в идентифициране на въпросните активи, казват от компанията.

Lehman Brothers International (Europe) е европейското подразделение на Lehman Brothers Holdings Inc, която преди дни подаде заявление за банкрут.

В отделно съобщение на PwC се казва, че са набелязани имоти на стойност 15 млрд. долара, контролирани от дъщерното дружество на банката Lehman Brothers UK Real Estate Holdings Limited (LBUKRE), които са разпределени в 200 дъщерни и смесени дружества.

Тези имоти са главно във Великобритания, но има такива и в Швеция, Франция, Финландия, Испания, Хърватска и други европейски държави и са допълнение към портфолиото на компанията от необслужвани дългове и ипотеки, дялове в компании за имоти и в други дружества.

Проучването на портфолиото на LBUKRE няма да бъде завършено за няколко седмици, посочват от PwC.

В края на бума на пазара на имоти, през март 2007 г., Lehman Brothers бе осъществила най-мащабната директна сделка с един бизнес имот в историята на европейския пазар, купувайки офис комплекса Coeur Defense в Париж за 2,11 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:20 | 08.09.22 г.
fallback