fallback

Хърватия премахва ограниченията за покупка на имоти за граждани на ЕС

Жителите на ЕС ще имат същите права да купят имот, каквито притежават хърватските граждани, с изключение на определени селски терени

10:30 | 19.09.08 г.

Хърватското правителство ще премахне ограниченията за закупуването на имоти в страната от граждани на Европейския Съюз от 1 февруари 2009 г., пише Europe-re.

От тази дата нататък жителите на ЕС ще имат същите права да купят имот, каквито притежават хърватските граждани, с изключение на определени селски терени.

Правителството в страната също ще рационализира някои от процедурите, свързани със закупуването на имоти, което ще помогне за хармонизирането на местното законодателство с това на останалите страни от ЕС. Хърватия може би ще бъде приета в съюза още следващата година.

„С отварянето на пазара за европейските купувачи правителството ще позволи на повече хора да купуват в Хърватия. Това вероятно ще доведе до покачване на цените, които вече бележат ръст от около 10% на година“, казва Андрю Пайпър от Emerging Market Property.

Все по-популярни сред британските купувачите са островите в централната част на област Далмация, коментират консултанти от Cushman & Wakefield.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:18 | 11.09.22 г.
fallback