fallback

Волво България открива център за камиони в Бургас за 2,8 млн. лв.

Инвестицията е част от дългосрочна стратегия за развитие на мрежата в страната, за която през 2008 г. е предвиден бюджет от 8,6 млн. лв.

14:37 | 18.09.08 г.

Общо 2,8 млн. лв. е инвестицията на Волво България ЕООД в новия сервизен център за товарни автомобили в Бургас, който открива днес, съобщиха от компанията. Инвестицията е част от дългосрочна стратегия за развитие на мрежата в страната, за която през 2008 г. е предвиден бюджет от 8,6 млн. лева. 

Новият сервизен център е разположен на площ от 3 500 кв. м и е оборудван в съответствие със световните стандарти на Volvo. Капацитетът му е над 200 камиона месечно.

„След Бургас предстои откриването на втори сервизен център в столицата, а разширяването на мрежата ще продължи с отваряне на център и в Пловдив”, обяви Андреас Валгрен, управител на Волво България.

За първите осем месеца на 2008 г. Волво България отчита нарастване на продажбите с над 41% в сравнение със същия период на 2007 г. По данни на компанията пазарният й дял също се увеличава плавно и към края на август тази година надхвърля 21%.

Волво България ЕООД е собственост на шведския производител на тежки камиони Volvo Truck Corporation, част от Volvo Group. През миналата година Volvo Trucks е продала над 100 хил. камиона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:59 | 06.09.22 г.
fallback