fallback

Orco Property – поредната компания с разпродажби на имоти в ЦИЕ

Няколко големи играча на пазара на имоти в ЦИЕ обявиха планове за продажби на аквити в региона с цел повишаване на ликвидността

11:32 | 18.09.08 г.
Автор - снимка
Създател

Чешката компания за инвестиции, развитие и управление на имоти в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) Orco Property смята да продаде активи на стойност 200 млн. евро, съобщават от компанията.

Книжата на Orco, която управлява имоти на стойност 2,5 млрд. евро, се понижиха със 17,1% в сряда, като те са загубили над 80% от стойността си от началото на годината.

От компанията казват, че основните й акционери не са продавали никакви акции и спадът „вероятно се дължи на масови къси продажби“.

Orco съобщава, че за момента няма проблеми с ликвидността и не смята да използва финансовите пазари за набиране на средства. Тя обаче планира продажбата на имоти на стойност 200 млн. евро до края на годината.

Orco Property е поредната компания, която обявява планове за масови разпродажби на имоти в региона. Вчера от инвестиционния фонд Equest Investments Balkans (EIB), който има инвестиции в редица сектори у нас, съобщиха, че смятат да се разделят със значителна част от портфолиото си с имоти в България.

Наред с това австрийската компания за имоти Immoeast бе съобщила, че планира да продаде имоти на стойност над 1 млрд. евро на по-развитите пазари в ЦИЕ. Първоначално групата смяташе да инвестира приходите от тази продажба в проекти на Балканите и други по-нови пазари. Наскоро обаче от компанията съобщиха, че са се отказали от плановете си за реинвестиция на капиталите, които ще бъдат запазени в кеш.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:39 | 12.09.22 г.
fallback