fallback

Гръцката Alpha Grissin строи логистичен център във Враждебна през 2009 г.

Теренът е големина 27 666 кв. м и се намира на 300 м от Ботевградско шосе

10:14 | 16.09.08 г.
Автор - снимка
Създател

Гръцката група Alpha Grissin Infotech планира да изгради логистичен център край кв. Враждебна, като строителните работи ще започнат през 2009 г. Това съобщи за Investor.bg Альоса Грисин, директор Недвижими имоти в групата.

От компанията засега отказаха да обявят размера на инвестицията, както и други финансови параметри на проекта.„В момента сме в процес на получаване на необходимите разрешителни и смятаме да започнем строителните работи през втората половина на 2009 г.“, каза Грисин.

Теренът е големина 27 666 кв. м и по информация на компанията се намира на 300 м от Ботевградско шосе.

Застроената площ на центъра ще бъде 28 600 кв. м, а проектът ще се реализира от българското дъщерно дружество на компанията Alpha Grissin Imoti, която притежава и терена.

Центърът ще предлага помещения за съхранение и преработка на продукти на компаниите наематели, като ще бъде снабден със съоръжения за регулиране на температурата и влажността на въздуха, телекомуникационни системи и др., казват от компанията.

Alpha Grissin има няколко проекта у нас. По-рано тя обяви старта на проект на стойност 5 млн. евро за изграждането на мултифункционална сграда в Студентски град.

Наред с това фирмата има още един логистичен проект край София, както и редица жилищни проекти.

Тя развива дейност на пазара на имоти в България от 2004 г. и днес има седем терена с обща площ от 145 хил. кв. м.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:35 | 09.09.22 г.
fallback