fallback

Щатска инвестиционна компания ще разширява присъствието си в ЦИЕ

За целта e отворeн офис в Прага и са привлечени трима от топ мениджърите на GE Real Estate

10:31 | 09.09.08 г.
Автор - снимка
Създател

Американската инвестиционна компания за имоти JER Partners реши да разшири европейската си дейност като отвори нов офис в Прага и привлече трима директори на GE Real Estate, която е един от собствениците на Mall Sofia, съобщава EuropRE.

Новите мениджъри са Карим Хабра, досегашен управляващ директор на GE Real Estate Central and Eastern Europe, Кристофър Цюнер и Петр Косар.

Те ще започнат работа на новите позиции „рано тази есен“ и ще се концентрират върху инвестиционната дейност на компанията в Централна и Източна Европа (ЦИЕ).

Хабра ще бъде управляващ директор за ЦИЕ, а Косар – вицепрезидент. Те ще отговарят за разширяването на дейностите на компанията в Чехия, Полша, Унгария, Румъния, България, Словакия, Сърбия, Хърватска и Турция.

Хабра бе един от хората, които оглавяваха екипа зад сделката по Mall Sofia преди три години. От 2001 г. той работи в чешкия офис на GE Real Estate Central and Eastern Europe, като за този период компанията е осъществила 80 сделки с търговски, офис, индустриални и жилищни проекти на обща стойност 3 млрд. долара. Между тези инвестиции са и присъединяването на GE към проекта на Tishman Sofia Airport Center, както и покупката на Mall of Plovdiv.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:22 | 19.08.22 г.
fallback