fallback

Eurobank Properties купува проект от смесен тип в София за 91 млн. евро

Проектът предвижда изграждането на мултифункционална сграда с брутна площ от над 31 хил. кв м на бул. "Т. Александров" в София

15:36 | 08.09.08 г.
Автор - снимка
Създател

Листнатата на Атинската борса Eurobank Properties е подписала с компанията за имоти Arcon Constructions предварителен договор за придобиване на 100% от капитала на българско смесено дружество за имоти, на стойност 90,8 млн. евро, съобщава Eurobank Properties.

Дружеството притежава парцел от 2043 кв. м на столичния бул. "Тодор Александров". Върху него ще бъде изграден мултифункционален проект с обща брутна площ от над 31 500 кв. м. Сградата, която ще има 370 места за паркиране, трябва да бъде завършена до края на септември 2011 г.

Според сделката Eurobank ще плати авансово 4,7 млн. евро на пет равни вноски, първата от които ще бъде направена през март 2009 г.

След завършването си сградата ще бъде отдадена под наем на Eurobank EFG България, АД.

Тя ще има 32 офис етажа, както и търговски площи на приземните нива.

По информация на Arcon Constructions нейното българско подразделение има няколко офис проекта в центъра на София, както и проекти за изграждане на банкови офиси на Postbank, Piraeus Bank и Alpha Bank в различни части на страната.

Новият договор е част от инвестиционния план на Eurobank Properties, който включва закупуването на офис, търговски, логистични и индустриални площи в Гърция и Централна и Източна Европа (ЦИЕ), които след това ще бъдат отдавани на корпоративни наематели.

В края на миналата година бе съобщено, че Eurobank Properties е привлякла 330 млн. евро за експанзия в региона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:59 | 20.08.22 г.
fallback