fallback

Варненска компания подписа договор за строителството на Grand Mall Varna

Стойността на договора е 83 млн. евро

14:17 | 28.08.08 г.

Базираната във Варна строителна компания “Комфорт” подписа договор за 85 млн. евро като главен изпълнител на строителството на Grand Mall Varna в морската столица, съобщиха от компанията инвеститор в проекта Orchid Developments Group.

Варненската компания е спечелила търга в консорциум с базираната в Израел компания за механични и електрически системи “Афкон Индъстрис Груп”.

“Комфорт” е на строителния пазар от 19 години, като има изпълнени обекти на територията на Варна, Шумен, Св.Св. Константин и Елена, Златни пясъци, Слънчев бряг и други.

“Афкон Индъстрис Груп” ще отговаря за изграждането на всички инсталации на мола. Компанията е създадена през 1945 г. като дъщерно дружество на “Шломо Груп”. Специализирана в обслужването на търговски центрове, хотели, рафинерии, различни заведения за хранене и логистични центрове.

Grand Mall Varna ще се намира на бул. Владислав Варненчик, непосредствено зад автогарата на Варна. Инвестицията в проекта надхвърля 140 млн. евро. Молът ще бъде изграден на 4 нива и ще разполага с повече от 220 магазина. Предвижда се и изграждането на три офис кули и подземен паркинг.

Символична първа копка на обекта беше направена в края на миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:05 | 20.08.22 г.
fallback