fallback

Петър Караминчев срещу Главболгарстрой в застрояването на Белчин Бани

Според източници на Investor.bg, Петър Караминчев АД е закупило стария минерален басейн в Белчин бани, който вече не притежава концесионни права върху минералния извор

15:35 | 27.08.08 г.

Басейнът в Белчин бани, снимка: сайт на с. Белчин

Акционерите на Петър Караминчев АД са гласували дружеството да купи терен от 117 дка в с. Белчин Бани за 10 млн. лв. на Общо събрание, проведено вчера - 26 август 2008 г., съобщи БФБ-София. Продавач е Енерджи Делта ЕООД, което е дружество 100% собственост на Синергон холдинг, който е мажоритарен акционер и в Петър Караминчев АД.

Според източници на Investor.bg, Петър Караминчев АД е закупило стария минерален басейн в Белчин бани, който вече не притежава концесионни права върху минералния извор. Според очевидци притокът на вода в басейна е намалял.

Симеон Пешов, президент на Главболгарстрой, е с корени от отстоящото на 2 км село Белчин и вече е придобил на концесия минералния извор Белчин бани. От месец в Белчин Бани функционира и спортно развлекателен комплекс с басейни, футболни и волейболни игрища собственост на Главбулгарстрой.

Според местни жители старият басейн и обществената баня ще имат минерална вода, ако си плащат на Главболгарстрой и ако последното пожелае да им продаде вода.

Акционерите на Петър Караминчев са гласували също така за поредица от сделки с дъщерни дружества на Синергон холдинг АД.

Свързани компании:

Синергон Холдинг АД(SNRG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:06 | 11.09.22 г.
fallback