fallback

Израелската BSR Europe започва строежа на комплекс от смесен тип във Варна

Varna One ще включва шест офис сгради и пет жилищни, както и два хипермаркета

16:59 | 27.08.08 г.

Израелската BSR Europe започна строителството на комплекс с жилища и офиси във Варна, в който предвижда да вложи 200 млн. евро, съобщиха от компанията за Investor.bg. Varna One е първият проект на компанията в града и ще бъде разположен в западната му част на бул. „Владислав Варненчик".

Проектът ще бъде изграден на площ от 74 421 кв. м и ще се състои от три обособени зони – една западна и две източни. Към момента планираната РЗП е около 116 000 кв. м жилищни площи, около 115 000 кв. м офис площи и около 10 000 кв. м търговски площи. Допълнително има 32 000 кв. м подземни паркинги, гаражи и избени помещения към жилищните сгради и 43 000 кв. м подземни паркинги и гаражи към офис сградите. От компанията подчертаха, че това са планове, които подлежат на актуализация.

Комплексът ще включва шест офис и пет жилищни сгради, както и два хипермаркета. Офис комплексът ще бъде разположен в западната част от терена, а затвореният жилищен комплекс ще бъде разположен на по-голямата част от източния парцел, в близост до офис сградите. Двата комплекса ще бъдат разделени от частен път. Хипермаркет и супермаркет ще бъдат изградени на източния край на парцела.

Очаква се проектът да бъде завършен през 2013 г. Резервациите за покупка на единици от комплекса ще стартират през октомври. Стартовите цени ще варират между 1100 и 1500 евро с ДДС за жилищата. Офисите ще бъдат оферирани на цени между 1800 и 2200 евро с ДДС.

Varna One ще бъде реализиран в партньорство с люксембургската финансова група Edmond de Rothschild Real Estates (EDRRES).

Varna One е третият проект на израелската компания у нас. Първите два се намират в София. Единият е 7-етажна офис сграда с РЗП от 4 300 кв. м, завършена и функционираща от 2002 г., която BSR Europe продаде на листнатия на Лондонската борса фонд Atlas Estates Limited за 7,3 млн. евро миналата година. Същата година компанията продаде и жилищния си проект в кв. „Лагера“ на AFI Europе.

През януари стана ясно, че компанията е подписала споразумение със свои партньорски компании за покупката на терен в София на стойност 36,3 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:58 | 10.09.22 г.
fallback