fallback

Софстрой ще строи мола на собственика на Технолукс в Плевен

Строителството се планира да започне в края на септември, откриването трябва да е през през 2010 г.

15:17 | 27.08.08 г.

„Софстрой” АД подписа договор за главен изпълнител на строителството до ключ на Мол Плевен, съобщиха от „Алфа финанс холдинг”, който съвместно с Balto-Slavic Ventures Limited купи дружеството миналата година. В конкурса са участвали десет строителни компании.

Инвеститор в проекта е "Мол Плевен” АД, собственост на „Аладин” ЕООД на бизнесмена Аладин Харфан, който притежава и търговската верига Технолукс.

Мол Плевен ще се изгражда върху парцел с площ 9678 кв. м, като се предвижда общата разгъната застроена площ, с включени две подземни нива, да е 46 841 кв. м. Планираната инвестиция в него е 80 млн. лв.

Строителството ще започне в края на септември. По план молът трябва да бъде открит през 2010 г.

В момента „Софстрой” извършва също строителството на проекта „Хермес Парк София”, немския завод за гипс „Кнауф” до Гълъбово и испанската фабрика за керамични плочки „Керос” в Русе.

„Софстрой” бе придобита в края на миналата година от „Алфа финанс холдинг” и "Balto-Slavic Ventures Limited“ на Джей Джонстън и Робърт Кьонигсбергер - управители и основни собственици на американския фонд Gramercy.

Проект за мол в Плевен има и строително-инвестиционната компания Ния ЕООД, която планира да вложи около 9,2 млн. евро в реконструкцията на бивша банкова сграда в центъра на града.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:46 | 14.09.22 г.
fallback