fallback

Повдигнаха обвинение за безстопанственост на бивш шеф на "Софийски имоти"

Тошко Добрев е сключил 13 предварителни договора при неизгодни условия на цени, по-ниски от пазарните, смятат от Софийската градска прокуратура

12:41 | 26.08.08 г.

Софийската градска прокуратура повдигна обвинения срещу бившия изпълнителен директор на „Софийски имоти“ Тошко Добрев за безстопанственост, съобщи БТА.

Според единия от прокурорите по делото - Пламен Панайотов, Добрев е сключил 13 предварителни договора при явно, според прокуратурата, неизгодни условия - на цени, по-ниски от пазарните. Според обвинението Добрев извършва тези престъпления в периода март-септември 2005 г. и така е нанесъл щети за 1,9 млн. лева.

По същото дело има още 13 обвиняеми, обясни още прокурор Панайотов. Сред тях са членове на съвета на директорите и вещи лица. Той поясни, че Добрев бил задържан в неделя вечерта, когато опитал да премине през Дунав-мост. Наложена му е мярка за неотклонение "парична гаранция" 20 хил. лева и му е забранено да напуска страната.

Според прокуратурата има събрани достатъчно доказателства, за да бъдат повдигнати обвинения.

Пламен Панайотов допълни, че по делото за "Софийски имоти" ще бъдат отделени материали за други производства. Очаква се скоро да е готова и експертиза за наемите, които дружеството е вземало. Възможно е да са нанесени огромни щети за няколко милиона. Това прокуратурата ще установи при разследването на съвместните дружества.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:56 | 12.09.22 г.
fallback