fallback

Британската агенция за имоти Foxtons търси спасение от кризата

Ходът е резултат на рязкото намаляване на броя сделки с имоти, които са основният източник на приходи за агенциите за имоти

15:51 | 25.08.08 г.

Британската агенция за имоти Foxtons и нейният собственик - частният фонд BC Partners, обмислят да ангажират инвестиционната банка NM Rothschild за изготвянето на анализ на бизнеса й предвид кредитната криза и спада на пазара на имоти, съобщи Financial Times.

Бордът на директорите на Foxtons планира да проведе събрание тази седмица, за да вземе решение относно поръчката, която се очаква да включва преструктуриране на финансирането.

BC Partners купи агенцията през май миналата година за около 360 млн. паунда в сделка, 75% от която са дългово финансиране.

Ходът идва в резултат на рязкото намаляване на броя сделки с имоти, които са основният източник на приходи за агенциите за имоти.

Същевременно от Halifax Estate Agents, подразделението за посредничество на жилищния пазар на HBOS, обявиха миналата седмица, че затварят 53 от клоновете си, или една четвърт, до края на текущата година. Очакванията са тази година в сектора да бъдат съкратени стотици работни места.

Foxtons, създадена от милионера Джон Хънт през 1981 г., засега не е закривала свои клонове на Острова и стабилният пазар на наеми компенсира до известна степен затишието при продажбите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:41 | 25.08.08 г.
fallback