fallback

Започва отдаване под наем на земи от остатъчния фонд на Община Свищов

Цените на наема са завишени с 1-2 лв. за декар според категорията и начина за трайно ползване

12:24 | 22.08.08 г.
Автор - снимка
Създател

Община Свищов започва отдаване под наем на земите от остатъчния фонд, съобщават от служба „Общински поземлен фонд“.

В срок от 1-ви до 15-ти септември хората, които желаят да ползват такава земя, трябва да подадат заявление по образец в деловодството на общината. Списъкът със свободните земи е изложен във фоайето на сградата на общинската администрация.

По предложение на администрацията с решение на Общинския съвет са променени наемните цени за ползване на земите от общинския поземлен и остатъчен фонд за стопанската 2008/2009 година, като завишението е с 1-2 лева за декар, в зависимост от категорията и начина на трайно ползване.

Повишението на цените от администрацията аргументират с направени проучвания за размера на наемните цени в съседни общини, заплащаната рента от арендаторите, ползващи земеделски земи на територията на общината, собственост на частни лица, както и на изчисление на база индекса на инфлацията за страната към месец юни 2008 г. спрямо предходната година.

Ако към 15 октомври няма постъпили заявления за наемане за земи за стопанската 2008/2009 година, кметовете на населени места ще могат да договарят и по-ниски цени от определените, но намалението не може да е повече от 30%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:10 | 10.09.22 г.
fallback