fallback

Стартира търговията с акциите на Булгари резерв Пропъртис

Емисията на дружеството със специална инвестиционна цел за секюритизация на имоти е разпределена в 650 хил. акции с номинална стойност 1 лев и присвоен борсов код 1BG

11:27 | 21.08.08 г.

Днес стартира търговията с акциите на Булгари резерв Пропъртис АДСИЦ. Емисията на дружеството със специална инвестиционна цел за секюритизация на имоти е разпределена в 650 хил. акции с номинална стойност 1 лев и присвоен борсов код 1BG.

Учредители на Булгари Резерв Пропъртис АДСИЦ са три юридически лица - „Република Холдинг” АД с 30% от капитала, „Крам Комплекс Груп” ЕАД с 35% от капитала и „Моментум България” АД с 35%.

Съгласно инвестиционните планове на дружеството през 2008 г. същото възнамерява да закупи терен, на който да изгради, а впоследствие продаде или отдаде под наем сграда с комбинирано жилищно, офис и търговско предназначение на територията на София.

До момента няма сделки с акциите на дружеството.

От днес се търгуват и облигациите на Алу-пласт ЕАД. Емисията е в размер на 2 млн. евро, разпределени в 2 000 броя обикновени, обезпечени облигации с номинална стойност от 1000 евро всяка, с фиксирана лихва от 7,8% на годишна база, шестмесечен период на лихвено плащане, матуритет - 36 месеца, дата на емитиране – 04.02.2008 г., дата на падеж - 04.02.2011 г.

Основният предмет на дейност на Алу-Пласт ЕАД включва изработка и търговия на алуминиева, пластмасова, дървена и метална дограма, стъклопласти, проектантска и консултантска дейност по изработката им, проектиране и строителство.

Алу-Пласт ЕАД е собственост на Динко Михайлов, който е и изпълнителен директор на дружеството.

Днес за търговия бяха въведени и акциите на Капман Грийн Енерджи Фонд АД, което ще финансира изграждането на инсталации, произвеждащи енергия от вода, вятър, слънце и биомаса.

Свързани компании:

Булгари резерв пропъртис АДСИЦ - права(R2BULRP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:35 | 26.08.22 г.
fallback