fallback

Пи Ар Си АДСИЦ купи два имота в София, ще ги отдава под наем

И двата имота са закупени от собственика на Кооперация Панда, гр. София

14:02 | 15.08.08 г.

Пи Ар Си АДСИЦ е скючило на 15 август договори за покупка на недвижими имоти в София, става ясно от съобщение на дружеството, публикувано в "Бюлетин Investor.bg".

Единият от имотите е урегулиран поземлен имот в квартал Дружба в София и е с площ 5 400 кв. м, заедно с построената в него административно-търговска сграда, представляваща бивш супермаркет, реконструирана и разширена, изградена на две нива и едно полуниво с обща разгърната застроена площ от 4496,32 кв. м.

Другият имот представлява бизнес сграда с разгърната застроена площ 4700 кв. м, състояща се от 5 етажа, заедно със съответното право на строеж върху мястото, върху което е построена сградата. Имотът е разположен в София в местност "Цариградско шосе 7 километър".

И двата имота са закупени от собственика на Кооперация Панда, гр. София. Двама от членовете на Кооперация Панда - Алекси Попов и Райчо Райчев, са членове и на Управителния  съвет на Пи Ар Си АДСИЦ.

Закупените недвижими имоти са въведени в експлоатация, като Пи Ар Си АДСИЦ възнамерява да запази тяхното предназначение и да сключи договори за наем със сегашните наематели.

За закупуването на имотите и отдаването им под наем е гласувано на ОСА на дружеството, проведено на 25 април, като е договорено плащането на одобрената от ОСА цена за имотите да бъде извършено в рамките на период от 24 месеца като в случай, че цената бъде заплатена до 6 месеца не се дължи договорна лихва, а ако цената бъде заплатена след 6-тия месец, договорната лихва е в размер на 5,5 на сто върху неизплатената част от цената.

Заплащането на договорената цена, чиито размер не се съобщава, ще бъде финансирано с наличните свободни парични средства на Пи Ар Си АДСИЦ, както и с постъпленията от увеличението на капитала на компанията, съгласно одобрения проспект от КФН.

Днес нямаше сделки с книжата на компанията.

Свързани компании:

Пи Ар Си АДСИЦ(PRC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:20 | 13.09.22 г.
fallback