fallback

Възвръщаемостта от имоти на Острова е била -1,3% през юли

Темповете на понижение на стойността на имотите слабо са се забавили до -1,8% от -2% през юни

13:26 | 15.08.08 г.
Автор - снимка
Създател

Общата възвръщаемост от всички имоти във Великобритания е отчела слабо повишение до -1,3%, в сравнение с -1,5% за юни, сочи доклад на компанията за анализи за пазара на имоти Invetsment Property Databank (IPD).

Темповете на понижение на стойността на имотите също слабо са се забавили до -1,8% от -2% през юни.

Това ниво е все още по-ниско от месец май, когато стойността на имотите се понижи с -1,2%.

По мнение на IPD този темп, въпреки че е отчел леко забавяне, все още е значително бърз, ако се разгледа в по-дългосрочен контекст.

Възвръщаемостта от наеми е останала непроменена на 0,5%, но ръстът на наемите за всички имоти се е понижил с 60 базисни пункта до -0,1% през юли в сравнение с юни.

Това означава, че собствениците ще имат повече трудности да изискват увеличения в наемите.

На годишна база общата възвръщаемост от имоти е достигнала исторически минимум от -16,1%.

Ако не се смята изминалия 12-месечен период, най-ниската стойност, отчетена от индекса на компанията за месечната възвръщаемост на имотите във Великобритания, изчислен на годишна база, е била регистрирана през април 1991 г., когато тя е била -8,1%.

Всички сектори на пазара на имоти са отчели понижения. Възвръщаемостта при офис площите е паднала до -1,1%, а при търговските и индустриалните площи – съответно до -1,5% и -1,4%.

„Юли бе първият месец от този спад, при който всичките три сектора отчетоха негативни движения при наемните нива”, коментира директорът и един от основателите на IPD, Йън Кълън.

„Въпреки това тези движения бяха много малки, а натискът надолу върху стойността на имотите е все още същият както преди година – увеличаване на доходността”, добавя той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:43 | 07.09.22 г.
fallback