fallback

Земята в община Баните поскъпна над 3 пъти заради инвестиционен интерес

Сред очакваните нови туристически обекти в общината са проектирани вилни селища, включително с ирландски инвестиции

09:16 | 15.08.08 г.
Автор - снимка
Създател

Имотите в община Баните, област Смолян, поскъпнаха трикратно за една година, съобщи секретарят на общината Росен Кичуков, цитиран от БТА.

По данни на местната управа инвестиционният интерес към балнеоложкия курорт се засилва, което се илюстрира с изграждащите се и проектирани хотели и ваканционни селища, включително и с чуждестранни инвестиции.

Определеният през тази година дългосрочен кредитен рейтинг на община Баните е ВВ-, краткосрочен - а-2, с положителна перспектива, уточняват от местната управа, позовавайки се на оценката на „Глобал рейтингс“.

Максималната цена на земя в регулация в центъра на Баните достигна в момента 40 евро за квадратен метър, докато преди година същите терени се търгуваха около 10 евро, твърдят от общината. Земеделските земи извън регулация се продават при стойности приблизително 3 лв. за квадрат, а през 2007 цената им е била около 1 лв.

Сред очакваните нови туристически обекти в общината са проектирани вилни селища, включително с ирландски инвестиции. Изворите с минерална вода в Баните се препоръчват за профилактика и лечение на широка гама заболявания. Сред уникалните качества на лековитата вода е радиопротективното й действие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:41 | 03.09.22 г.
fallback