fallback

Омански фонд купи дял в ирландска хотелска група и земя в България

OIF е придобил 50% в Jurys Inns от Quinlan Private в сделка на стойност 215 млн. евро

16:36 | 14.08.08 г.
Автор - снимка
Създател

Държавният омански фонд Oman Investment Fund (OIF) е придобил дял от 50% в ирландската хотелска група Jurys Inns от Quinlan Private, който е един от собствениците на Mall Sofia, съобщава Oman Daily Observer.

Цената на сделката е 215 млн. евро, като за целта е била закупен дял във Vesway Company, собственик на Jurys Inns.

Наред с това се съобщава, че фондът е придобил терен за строителство в България, като повече подробности не се уточняват.

OIF инвестира в дялове от компании от пазара на недвижими имоти, като напоследък разшири значително географския си инвестиционен спектър. Наред с ирландската инвестиция, той има проекти в Китай, а в момента изгражда жилищен комплекс с 640 единици, както и ИТ парк в Индия.

Quinlan Private е придобил Jurys преди година за 1,6 млрд. долара. В момента веригата има 23 хотела във Великобритания и Ирландия, а още 10 се изграждат и ще бъдат готови през 2009 и 2010 г. До 2012 г. тя цели да има 48 хотела, включително и първите обекти в Централна Европа (Прага и Будапеща). Quinlan Private и OIF ще имат еднакъв брой директори в борда на Jurys.

Quinlan притежава портфолио от имоти на стойност 12 млрд. евро в Ирландия, Великобритания, Западна, Централна и Източна Европа и САЩ. Те включват хотели, търговски центрове, офис сгради, жилищни комплекси и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:52 | 14.09.22 г.
fallback