fallback

Цените на хотелите в Пекин – умерени, въпреки Олимпиадата

Цените в 5-звездните хотели в Пекин към момента са средно 200-300 долара на стая за нощувка

13:22 | 13.08.08 г.
Автор - снимка
Създател

Повечето хотели в Пекин преди започването на Олимпийските игри и по време на провеждането им драстично вдигнаха цените, някои до 10 пъти, надявайки се на високи печалби, съобщава РИА Новости, цитирайки представител на международна консултантска компания. Поради редица външни фактори обаче, между които визови и политически, вече част от цените в хотелите в една или друга степен са коригирани надолу.

Според направено проучване през първата половина на 2008 г. заетостта на хотелите в Пекин е 62%, а средната стойност на хотелската услуга на денонощие се е вдигнала с 18% до 146 долара.

Но мнението на специалистите от бранша е, че независимо от провеждащата се Олимпиада, цените на стаите в 4- и 5-звездните хотели в Пекин биха изненадали приятно чуждестранните туристи, особено като се имат предвид цените в хотелите в други големи столици в света.

Така например, докато цените в 5-звездните хотели в Пекин към момента са средно 200-300 долара на стая за нощувка, то аналогичната цена за хотел в Москва е 500-600 долара, т.е. 2-3 пъти по-висока.

А що се отнася до 3-звездните хотели в Пекин, то нощувка в стая там струва само 55-85 долара.

Според наблюдатели умерените цени на хотелите в Пекин се дължат главно на голямото предлагане и сравнително голямата конкуренция, вкл. и между големи международни вериги. Все пак очакванията са за трайна тенденция на нарастване на цените в луксозните хотели в Пекин, особено като се има предвид тяхната занижена стойност спрямо тези в други световни мегаполиси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:12 | 07.09.22 г.
fallback