fallback

Кредитната криза удари и международните изложения за имоти

Две издания на изложението за имоти в чужбина A Place in the Sun се отлагат

15:25 | 12.08.08 г.

Две големи международни изложения за имоти, които се провеждат във Великобритания, се отлагат заради опасения от влиянието на кредитната криза, пише PropertyWire.

Есенното издание на изложението A Place in the Sun Live, което трябваше да се проведе в изложбения център Ърлс Корт в Лондон през октомври и пролетното му издание, планирано за април 2009 г. в Манчестър, няма да се състоят на планираните дати. Без промяна продължава изложението в Бирмингам следващия месец.

Организаторите на изложението - Brooklands Group, съобщиха, че проявата в Ърлс Корт е с променен график и ще се проведе от 3 до 5 април 2009 г., успоредно с изложението Ideal Home Show, което трае цял месец. Изложението в Манчестър се отлага, без да е посочена нова дата.

Анди Бридж от компанията твърди, че тези промени не се дължат само на трудните пазарни условия. Той описва резервациите за изложението през октомври като „добри“, но казва, че от потребителска гледна точка е „трудно“ да се проведат две изложения в непосредствена близост.

Времената са трудни за организаторите на изложения на Острова, защото потребителското доверие се топи, а купувачите прекарват повече време в търсене на сделки за имоти в интернет, като си спестяват разходите да пътуват и посещават големи изложения.

Knights Events, организатор на Invest in Property Show, попадна под административен контрол. Данни на ABC Audit сочат, че посещаемостта на A Place in the Sun Live през април тази година е намаляла с близо 24% спрямо година по-рано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:15 | 08.09.22 г.
fallback