fallback

Пикадили: Очакваме защита на инвестициите на Делта Холдинг

Сръбският купувач на веригата магазини планира да вложи още 150 млн. евро у нас през следващите две години

16:36 | 07.08.08 г.

Пикадили Младост започна работа на обяд, а Пикадили Владиславово е все още затворен. Другите супермаркети Пикадили работят нормално. Това се казва в официалното изявление на веригата магазини по повод взривовете на самоделни бомби пред два нейни магазина във Варна. При взривовете няма пострадали, а материалните щети са незначителни.

„Очакваме бърза реакция от правителството на Република България и защита на инвестициите на Делта Холдинг, който извършва своята дейност съгласно всички закони на Република България“, заявяват от компанията, мажоритарен дял в която бе придобит миналата година от сръбската Delta Maxi, част от холдинга.

За по-малко от една година Делта Холдинг е вложил в развитието на търговията с бързооборотни стоки в България 70 млн. евро, осигурил е работа на 1500 служителя и планира да вложи още 150 млн. евро през следващите две години, уточняват от компанията.

„Необходимо е правителството на България да осигури всички условия за безопасна и сигурна дейност на сръбските компании, така както това е гарантирано на българските компании в Сърбия“, настояват от компанията.

"Очакваме от правителството на Сърбия да осигури безпрепятствено развитие и да подкрепи всички местни компании, които инвестират в региона и в Европа", пише в изявлението.

По този повод Делта Холдинг е осведомил правителството на Сърбия с молба да осведоми правителството на България, посолството на България в Сърбия, както и представителите на Европейския Съюз в Белград.

Българската полиция работи интензивно по събирането на всички доказателства и разясняването на обстоятелствата около тези криминални актове, пише още в изявлението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:15 | 19.08.22 г.
fallback